You are here
Chinezii au cumparat browserul Opera. Vezi ce suma astronomica au platit Stiri 

Chinezii au cumparat browserul Opera. Vezi ce suma astronomica au platit

Grupul norvegian Opera Software, dezvoltatorul browser-ului de Internet cu acelasi nume, a acceptat sa fie preluat de un consortiu de companii chineze cu suma de 10,5 miliarde coroane norvegiene, circa 1,23 miliarde dolari. Consortiul chinezesc este condus de fondul de private equity Golden Brick Capital Management si include producatorul de jocuri Kunlun Tech, precum si furnizorii de solutii de securitate pe Internet Qihoo 360 Technology si Yonglian Investment. In urma preluarii, Opera va dobandi accesul la noi surse de finantare, precum si la noi utilizatori in China.

„Noi concuram cu nume mari, precum Facebook, Google si Apple. Sa concurezi impotriva unui ecosistem este foarte greu. Acum am devenit parte a unui ecosistem care ni se potriveste”, a declarat președintele Opera Software, Sverre Munck.

Opera Software are peste 350 de milioane de utilizatori la nivel mondial, iar browserele sale sunt incluse in dispozitivele produse de fabricantii de smartphones, precum Samsung Electronics Co si Xiaomi Corp. Browser-ul Opera Mini controla luna trecuta aproximativ 7,3% din piata dispozitivelor mobile, fiind devansat de Google Chrome (42%), Safari (34%) si de browser-ele Android cu 11,1%.

Ai nevoie de hosting?

Related posts

Leave a Comment