You are here
Ce este Polaris, tehnologia care ar putea reduce timpul de incarcare al paginilor web Stiri 

Ce este Polaris, tehnologia care ar putea reduce timpul de incarcare al paginilor web

Polaris este o noua metoda mai eficienta pentru incarcarea paginilor web ce a fost dezvoltata de institutul MIT, Massachusetts Institute of Technology din SUA.

Dupa cu se stie, nu viteza conexiunii la internet este principala cauza pentru incarcarea lenta a paginilor web, ci modul ineficient in care browserul si serverul aflat la celalalt capat al firului trebuie sa faca mai multe schimburi de informatii inainte de livrarea datele necesare compunerii unei pagini web.

Momentan browserul web nu stie de la inceput componenta unei pagini web, imagini, cod Javascript, HTML, etc.  Browserul actual solicita separat serverului fiecare element component al unei pagini web iar acest lucru adauga o latenta suplimentara la incarcarea paginii. Noua metoda Polaris promite sa scurteze in medie cu 34% timpii de incarcare al paginilor web.

server web

Noutatea acestei metode este ca in loc sa faca interogari repetate ale serverului web pentru a obtine toate elementele necesare, aceasta formeaza mai intai o „harta” a tuturor pieselor unei pagini, iar ulterior extrage toate fisierele necesare cu o singura operatiune.

Polaris se bazeaza pe Javascript si  este implementat la nivelul serverului web, si functioneaza apoi cu orice web browser.

Algoritmul Polaris are insa si dezavantaje. Datorita faptului ca se vor cunoaste toate paginile web apartinand unui site, Polaris ar putea prezenta un risc crescut de securitate, iar informatiile detaliate pe care acesta la contine putand sa ajute un posibil atacator.

Toate detaliile si functiile noului algoritm Polaris vor fi prezentate pe larg cu ocazia unei conferinte USENIX ce va avea loc in aceasta saptamana.

Ai nevoie de hosting?

Related posts

Leave a Comment