You are here
IPHONE 7 si IPHONE 7 PLUS: Tot ce trebuie sa stiti Apple Mobile 

IPHONE 7 si IPHONE 7 PLUS: Tot ce trebuie sa stiti

In cele din urma iPhone 7 a fost lansat cu surle si trambite pe 7 septembrie.  Pretul va incepe de la 649 de dolari pentru iPhone 7 si de la 749 de dolari pentru iPhone 7 Plus. Ambele vor veni in 3 variante – 32GB, 128GB si 256GB. iPhone 7 si iPhone 7 Plus va fi disponibil incepand cu 16 septembrie in 28 de tari si o saptamana mai tarziu in alte 30, inclusiv Romania.

Noul model de iPhone corespunde zvonurilor care au precedat prezentarea oficiala.  Apple a folosit pentru treia oara consecutiva acelasi design – cel lansat in urma cu trei ani, odata cu iPhone 6: au folosit aceeasi carcasa din aluminiu cu margini rotunjite.

Ecranul noului iPhone vine cu rezolutie Retina HD care promite o luminozitate mai buna cu 25% decat modelul anterior.

iphone7_7plus_design_06-970x546-c

iPhone 7 este rezistent la apa si praf, acesta fiind si principalul motiv pentru care Apple a trebuit sa renunte la clasica iesire audio de 3,5 mm. Portul clasic de conectare a castilor reprezenta principala zona prin care apa putea ajunge la componentele interne.

Apple a schimbat si butonul principal, trecand la un sistem cu feedback haptic, ce poate sesiza diferite nivele de presiune si poate reacţiona, ajutat de iOS 10, in diverse feluri. Poate fi folosit pentru mesaje, notificari si diverse alte facilitati.

iphone-7-press-2-970x546-c

Camera foto a primit un senzor nou, de 12 MP si foloseste o lentita cu 6 elemente si o apertura f/1.8 care aduce suficienta lumina catre senzor pentru a creste calitatea fotografiilor facute in lumina slaba.  Apple mai spune ca fotografiile realizate cu iPhone 7 sunt imbunatatite in timp real pe baza informatiilor obtinute de senzor si cu ajutorul unui sistem de inteligenta artificiala.

iPhone 7 Plus dispune de un sistem foto dual. Compus din doua camere foto, acesta combina pozele realizate de acestea, pentru a obtine o imagine de calitate superioara.  iOS 10 ofera suport pentru formatul RAW care permite editarea tuturor parametrilor imaginii originale.

iphone-7-announcement-2-970x546-c

iPhone 7 are noul procesor quad-core Apple A10 Fusion. Doua nuclee sunt cu 40% mai rapide decat Apple A9, iar celelalte ruleaza la frecvente mai mici si consuma de cinci ori mai putina energie. De asemenea, GPU-ul este cu 50% mai rapid decat cel inclus in A9.

iPhone 7 devine primul smartphone Apple dotat cu difuzoare stereo, o facilitate care nu reprezintă o noutate în domeniu.

Căştile vor fi conectate folosind conectorul Lightning. În pachet este inclus şi un deloc arătos adaptor la mufa de 3,5 mm.

iphone-7-press-7-970x546-c

Apple a lansat si o pereche de casti inteligente, care se numesc Apple AirPods. Acestea se conecteaza simultan atat la iPhone, cat si la Apple Watch, datorita noului chip W1, primul chip wireless produs de Apple.

Ai nevoie de hosting?

Related posts

Leave a Comment