You are here
Samsung vine cu o noua inventie – lentile de contact ce permit proiectarea de imagini direct pe retina De pe net 

Samsung vine cu o noua inventie – lentile de contact ce permit proiectarea de imagini direct pe retina

Aceasta idee a fost patentata inca de acum doi ani.

Samsung urmeaza sa produca primele lentile de contact care vor permite proiectarea de imagini direct pe retina utilizatorilor. Acest lucru va fi posibil prin coordonarea cu ajutorul pleoapelor a camerelor si senzorilor cu care sunt prevazute noile dispozitive. Informatiile preluate sunt transmise apoi catre un smartphone, care va procesa toate datele primite.

Reprezentantii producatorului din Seul au declarat ca noul lor produs va inlocui dispozitivele folosite la ora actuala pentru a experimenta realitatea augmentata. Totodata, sud-coreeni sustin ca lentilele pe care le-au inventat sunt mult mai discrete, in comparatie cu o pereche de ochelari care ar putea avea aceleasi functii.

Diagrame din proiectul de brevetare a lentilelor inteligente (Foto:sciencealert.com)
Diagrame din proiectul de brevetare a lentilelor inteligente (Foto:sciencealert.com)

Pentru a produce lentilele inteligente, Samsung a beneficiat de ajutorul celor de la Google, care detin deja doua proiecte similare aflate in stadii incipiente. Spre deosebire de dispozitivele inventate de sud-coreeni, cele ale americanilor au fost concepute in mod special pentru a fi folosite in scop medical. Ele sunt prevazute cu senzori care au rolul de a analiza compozitia chimica a secretiilor lichide produse de glandele lacrimale, pentru a determina nivelul de glucide din sangele utilizatorului.

Lentila de contact inteligentă ce urmează să fie produsă de Samsung (Foto:ustechportal.com)
Lentila de contact inteligentă ce urmează să fie produsă de Samsung (Foto:ustechportal.com)

Ambele idei au fost deja patentate in Coreea de Sud si SUA, in anul 2014. Cu toate acestea, proiectele celor doua mari companii se afla doar la stadiul de concept, nefiind inca produse prototipuri ale lentilelor inteligente.

Sursa: Descopera.ro

Ai nevoie de hosting?

Related posts

Leave a Comment