You are here
Facebook securizeaza aplicatia WhatsApp De pe net Facebook 

Facebook securizeaza aplicatia WhatsApp

Facebook a intarit nivelul de securitate pentru tot traficul de date pe WhatsApp. Serviciul este folosit de peste 1 miliard de utilizatori, iar decizia companiei vine in urma razboiului dintre Apple si FBI pentru decriptarea continutului unui terorist, informeaza Reuters.

”Mesajele pe care le trimiteti an aceasta conversatie, precum si apelurile, sunt acum securizate prin criptare integrala”, acesta este mesajul primit de utilizatorii WhatApp incepand de ieri. Facebook sustine ca a intarit nivelul de criptare pentru mesajele de orice tip de pe WhatsApp. De acum inainte mesajele vor putea fi accesate doar de expeditor si de destinatar, afirma oficialii companiei.

Aceata a fost insa doar ultima etapa a unei ample dezbateri despre cat acces ar trebui sa aiba serviciile de informatii  ale statelor asupra diferitelor mijloace de comunicare online. Facebook s-a situat clar de partea Apple in lupta cu FBI-ul. Disputa s-a finalizat dupa ce autoritatile americane au apelat la serviciul unor specialisti IT care au reusit sa decripteze telefonul fara interventia Apple.

Criptarea nu este o noutate pentru WhatsApp. Detinatorii aplicatiei au inceput sa dezvolte un sistem de criptare a mesajelor inca de acum 2 ani folosindu-se de un program oferit de organizatia nonprofit din domeniul securitatii online Open Whisper Systems. Sistemul era asigurat insa doar pentru mesajele text, in timp ce mesajele pe grupuri de comunicare sau cele care contin si fotografii, videoclipuri sau inregistrari audio nu erau complet criptate.

Noul sistem de criptare va face ca mesajele sa nu poata fi decodificate nici macar de de angajatii companiei , nici chiar la solicitarea oficialilor unui stat.”Atunci cand trimiti un mesaj, singura persoana care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului in care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentantii unor guverne opresive, nici macar noi”, se afirma pe blogul WhatsAPP.

Ai nevoie de hosting?

Related posts

Leave a Comment