You are here
Ce este Li-Fi, tehnologia care va fi de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul Computers 

Ce este Li-Fi, tehnologia care va fi de 100 de ori mai rapidă decât Wi-Fi-ul

Da,  este timpul sa trecem de la Wi-Fi la Li-Fi, o tehnologia alternativa ce este de 100 de ori mai rapida decat clasicul Wi-Fi. Oamenii de stiinta au testat, de curand, aceasta tehnologie si au descoperit aceasta viteza senzationala.

Ce este tenologia Li-Fi?

Li – Fi reprezinta o noua tehnologie wireless, ce transmite date de mare viteza folosind lumina (de exemplu, Visible Light Communication sau VLC ). Pe scurt, Li-Fi este o alternativa super-rapida la internetul Wi-Fi .

La inceputul acestui an, oamenii de stiinta au atins viteze nebune de 224 gigabiti pe secunda (Gbps) in laborator, folosind Li-Fi. Se crede ca aceasta tehnologie are potentialul de a schimba totul despre modul în care folosim internetul astăzi. Si da, asa va fi.Li-Fi-technology

Rezultatele testelor: Li-Fi este de 100 de ori mai rapid decat Wi-Fi

O companie noua din Estonia, Velmenni, a instalat tehnologia din laboratoare in birourile din lumea reala, si in mediile industriale dinTallinn pentru prima data.

Compania a fost in masura sa transmita date cu o viteza de pana la 1 GB pe secundă, ceea ce este de aproape 100 de ori mai rapid decat vitezele Wi-Fi.

„Facem cateva teste pilot in diferite industrii unde putem utiliza tehnologia VLC,”  a declarat CEO Velmenni Deepak Solanki pentru IBTimes din Marea Britanie. „In prezent am conceput o solutie de iluminat inteligenta pentru un mediu industrial in care comunicarea datelor se face prin lumina . Facem, de asemenea, un proiect pilot cu un client privat, unde creem o reteea Li-Fi pentru a accesa Internetul.”

Spre deosebire de semnalul clasic al unei retele Wi-Fi, Li-Fi se bazeaza pe lumina si nu poate penetra prin pereti, ceea ce o face mai sigura. Aceasta inseamna, de asemenea, ca are si mai putine interferente de la alte dispozitive.

bec

Cine a inventat Li-Fi-ul?

Tehnologia Li-Fi isi are originea in anul 2011 cand fizicianul german Harald Haas a subliniat ideea de a folosi becuri ca routere wireless in timpul unei TED Talk. El a demonstrat ca, cu o lumina unui bec LED ce palpaie, s-ar putea transmite mai multe date decat o antena de date celulare.

Mai jos aveti puteti vedea videoclipul in care Harald Haas vorbeste despre tehnologia Li-Fi.

Ai nevoie de hosting?

Related posts

Leave a Comment